ارتباط درهم تنیده صنعت گردشگری و اقتصاد کردستان
استان کردستان با دارا بودن پتانسیل‌های انسانی و طبیعی می‌تواند در صنعت توریسم پیشرفت بیشتر به نسبت وضعیت کنونی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی اکوکردستان استان کردستان استانی دارای پتانسیل‌های فراوان انسانی و طبیعی است که می‌تواند در صنعت توریسم پیشرفت بیشتر به نسبت وضعیت کنونی داشته باشد.
در میان استان‌های کشور، استان کردستان جزو مطرح‌ترین استان‌های کشور می‌باشد که توانایی قابل‌توجهی در زمینه توسعه گردشگری دارد به‌طورکلی قابلیت‌های استان کردستان به لحاظ گردشگری را می‌توان به دو گروه جاذبه‌های طبیعی و انسانی تقسیم نمود و در موادی این دو عامل در یک محل به‌صورت ترکیبی وجود دارند.در بخش جاذبه‌های انسانی می‌توان به آثار تاریخی واقع در شهرهای سنندج، مریوان، قروه، بانه، بیجار، سقز و ... اشاره کرد و همچنین به روستاهای نمونه گردشگری استان مانند روستای پالنگان و همچنین آداب‌ورسوم سنتی و مراسمت باستانی از قبیل مراسم پیر شالیار، عید نوروز اشاره‌کرده که توانایی جذب هزار گردشگر را به سطح استان دارند. در بخش آثار طبیعی نیز ذکر این نکته کافی است که در فصول مختلف شرایط محیطی حاکم بر منطقه، به‌گونه‌ای است که می‌تواند گردشگران داخلی و خارجی متعددی را به سمت استان سوق دهد.
در استان کردستان باوجود مشکلاتی نظیر کم‌آبی، فرسایش خاک، ضعف زیرساخت‌های اقتصادی و...، برای توسعه استان ناگزیر باید به سمت گزینه‌هایی رفت که فرصت بیشتری را برای توسعه استان مهیا می‌نماید. یکی از مهم‌ترین این گزینه‌ها برای توسعه استان کردستان، توسعه صنعت گردشگری است.
از طرفی توسعه صنعت گردشگری در استان کردستان می‌توان راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی و توسعه استان باشد.
توسعه گردشگری نیز خود مستلزم این است که زیرساخت‌های گردشگری شامل خدمات اسکان، حمل‌ونقل، امنیت، شرایط بهداشتی محیط و ... توسعه یابند.
اما صنعت گردشگری تا چه حد می‌تواند برای اقتصاد مفید باشد و آن را تقویت کند؟ پاسخ این است که توسعه گردشگری به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند در توسعه اقتصادی استان کردستان مؤثر باشد. این اثرگذاری می‌تواند در زمینه افزایش تنوع شغلی، افزایش درآمد، کاهش سطح بیکاری، افزایش آگاهی‌های اجتماعی و ... باشد.

گزارش از: زهرا علی بیگی